Běh na Lysou Horu

29.05.2011 15:46

 

28.5.20011 se konal běh na Lysou Horu,který byl  součástí kvalifikace na ME do turecké Bursy.

Do závodu jsem šel s ambicemi kvalifikovat se a věřil jsem, že se to povede.

   Startovalo se v 11 hod. a na startu panovalo nepříznivé počasí, déšt a chladno 12stupnů.

Od startu se na čele utvořila skupinka favoritů(Jan Havlíček-Slavia Praha,Jiří Voják-Mílaři Domažlice-Martin Frei AK Kroměříž-Triexpert-Petr Pechek Maraton Stav Upice-Triexpert a Pavel Brydl Nové město nad Metuji) Toto složení vydrželo pouze do 2km, kde se  utrhla trojice,Havlíček,já a Voják)

Na zhruba 4km se nabíhalo na sjezdovku a tam už Honza Havlíček běžel osamocen. O 20m zpět byl Voják a já. Ale i tato dvojice se rozrhala.

Já jsem od 5km běžel sám, běželo se mi výborně. Na Závod jsem obul boty značky SALOMON S-LAB 3 XT WINGS. Bota výborně držela i v na kluzkém kamenitém podkladu,odraz perfektní. Vnímal jsem i částečnou "vlhkuodolnost" textilní části bot.

Hlídal jsem si třetí postupové místo na evropu. Jenže 2km před cílem jsem zakopl o kamen a upadl. Rychle jsem se zvedl a běžel dále. Samozřejmě mne to ale rozhodilo, že jsem vypadl z rytmu a ze zadu na mě začal dorážet Pechek, Brydl a Jří Žák. Následně šli před mne, já se pověsil do háku a držel krok. Boužel Petr Pechek - bežící přede mnou,  mírně zaškobrtl a skupinka nám poutekla. S Petrem jsem pak svedl finiš o 5.místo . Petr do cíle doběhl na 6. místě. Celkovým vítězem se stal Honza Havlíček před Jirkou Vojákem. Bronz si odvezl Pavel Brýdl.