MČR extrémních štafet - Bobr cup, Litovel

06.10.2013 14:23

Poprvé jsem vyhrál svůj usek :)

)Klasiky nás čekal cross dlouhý 15km ,kde se přebíhalo v prběhu trati 5brodů.

Od startu jsem běžel v čtyřčlenné skupině ,která se hned po proběhnutí dvou brodů utrhla . Já jsem se dostal do čela na 3,5km a držel tempo ,co kluci nasadili. Když jsem se na 5km ohlédl a chtěl vystřídat , nikdo za mnou nebyl . Měl jsem náskok cca 25m. Tak jsem nějak netaktizoval a běžel sám . Byl jsem si vědom toho ,že v konkurenci máme na MTB Jardu Kulhavýho, vítěze OH z Londýna!! V posledních 3km jsem měl dost silný protivítr . Nakonec jsem svůj soloběh dotáhl do konce a vyhrál o 13 sekund na druhého Pavla Kubričana a o 20sekund na čtvrtého Radka Hubla , který předával právě Jardovi Kulhavýmu. 

Nakonec jsme ale titul neobhájili a skončili na bronzové pozici. I tak jsem maximálně spokojen!!! Po třech titulech musela přijít porážka. A prohrát s Olympijským vítězem není žádná ostuda :) 

S běžeckým projevem jsem velmi spokojen, navíc odtáhnout si 3/4 závodu bylo dost náročné, hlavně v posledích 3km kdy foukal  silný protivítr . Voda byla letos hodně studená , to jsem ještě na Bobru  nezažil .Měl jsem pocit,že skáču do ledu :) 

olomoucky.denik.cz/ostatni_region/bobr-cup-z-vyhry-se-raduji-kulhavy-i-slovak-20131005.html

 www.results.cz/pdf/1305E.pdf